A tisztánlátás kedvéért: kontaktlencsében télen | SKI. C.U.L.T. -- skiculture
/** * @file * Returns the HTML for a node. * * Complete documentation for this file is available online. * @see https://drupal.org/node/1728164 */ ?>

Családi sízésHideg, hó, köd - a tél néha alaposan próbára tesz minket. Nem is beszélve a szemünkről, amelynek ugyancsak igazodnia kell a néha valóban extrém körülményekhez. Persze egy kis odafigyeléssel azoknak sem kell tartaniuk semmitől, akiknek a látása korrekcióra szorul.


A hazai és külföldi chat-szobákban a sí szezon közeledtével évről évre megélénkül a léceiket és deszkáikat már előkészítők közötti párbeszéd. A szokásos témákon - legjobb helyek, pályák, árak, hó minőség, időjárás - kívül egyre többen érdeklődnek az iránt is, hogy hordhatják-e a hamisítatlan téli körülmények között a kontaktlencséjüket. A válasz: igen. „Én a tél kellős közepén látogattam meg néhány barátomat Alaszkában. Igazi, kemény, száraz hideg volt, és kontaktlencsét viseltem, de a szemeimmel minden rendben volt" - számolt be például tapasztalatairól egy amerikai lencsés.

 

Szem előtt a praktikum


A kontaktlencse nem párásodik, és napszemüveghet, síszemüveghez is jóAzt már mi tesszük hozzá, hogy a sportoláshoz - legyen az akár téli is - mindenképpen sokkal kényelmesebb és praktikusabb megoldás a szemüvegnél a kontaktlencse. Nem is beszélve például arról a télen gyakori szituációról, amikor a hidegből a jól fűtött, meleg szobába toppanunk. A szemüveg párásodik, míg a lencséseknek nem kell ilyen problémától tartaniuk.
A lencséket nyugodtan hordhatjuk a sí szemüveg alatt is. A testünk által keltett hő, illetve pára ideális körülményeket biztosít a lencseviseléshez. A szem nedves környezetbe kerül, így a száraz, hideg időben sem kell tartani a száradástól. Ha mégis úgy érezzük, hogy szükség van némi nedvesítésre, egészen minimális mennyiségű szemcsepp elég a kívánt hatás elérésére.

 

Tisztogatás nélkül


Téli sportokhoz a kevés Kérdés lehet még, hogy milyen viselésű lencsét használjunk? A legjobb talán, ha a napi eldobhatót választjuk, különösen akkor, ha nyirkos, ködös idő van, vagy például síelni megyünk. Mindkét esetben más okból ugyan, de nagyobb az esély arra, hogy a lencse szennyeződik, ráadásul például egy többnapos síelés közepette senki sem szeret esténként a lencsetisztítással bíbelődni.
Persze az egynapos viselésű, eldobható lencsék között is sokféle található, de például az online áruházak választékából néhány perc alatt könnyen ki lehet választani és megrendelni a legmegfelelőbbet.

A Yukka.hu kontaktlencse áruház optikus szakértője

 

 

Neckermann Utazás

 

Cikkünk megjelenését a Neckermann Utazási Iroda támogatta.
Neckermann gondol Önre, mert hisz síelni jóóóó!

www.neckermann.hu

06 40 200 776 

 

/** * @file fb-social-plugin.tpl.php * Theme the more link * * - $plugin_type: the type of this plugin * - $tag_name : the tagname of this plugin */ ?>