Ski Dubai | SKI. C.U.L.T. -- skiculture
/** * @file * Returns the HTML for a node. * * Complete documentation for this file is available online. * @see https://drupal.org/node/1728164 */ ?>

A világ legnagyobb fedett pályája2005. decemberében nyitották meg Dubaiban, a Mall of Emirates-ben a Közel-Kelet első fedett sícsarnokát.

Az épület 85 méter magas, 22500 négyzetméteres. Az egész évben üzemelő létesítményben egyszerre 1500 vendég síelhet a pályákon. A hőmérséklet nappal mínusz 1-2 celsiusfok, éjjel -6ºC.


5 különböző hosszúságú és nehézségi fokú pálya van, a leghosszabb 400 méter 60 méter szintkülönbséggel fekete nehézségi fokú pálya olyan kanyarral, hogy a pálya alsó fele ne látszódjék, és külön freestyle zónát alakítottak ki. A snowboardosok pályája 90 méter hosszú.

Több lift működik, a húzóliftek mellett egy ülőlift és varázsszőnyeg is.

A gyerekek számára 3000 négyzetméteres hóparkot alakítottak ki hóbarlanggal, szánkópályával, hógolyózási lehetőséggel.

Az árban benn van a felszerelés isAz árban benne foglaltatik a ruházat és a felszerelés, kivéve a kesztyűt (gyerekeknek a bukósisak is). Amennyiben sítudásodat nem ítélik megfelelőnek, oktatásra köteleznek – a pályán profi síoktatók dolgoznak.

A síközpontben két, a pályákra néző kávézó, exkluzív síbolt és gyermekek számára kialakított úgynevezett partyszobák üzemelnek.

A pálya mellett üzemel a Kempinski Hotel Mall of the Emirates elnevezésű síhotel. Az ötcsillagos svájci faházas stílusban épített hotelnek 393 szobája és 15 síháza van, kilátással a sípályákra.

Sícentrum a sivatagbanA Hóparkba gyereknek felnőttnek egyaránt 70 dirham a belépő, 2 óra a sípályán felnőtteknek 150, gyerekeknek 130 dirham. Az oktatás óradíja 140 dirham-nél kezdődik.

(1 dirham 46,707 forint; honlapjuk: www.skidxb.com)

/** * @file fb-social-plugin.tpl.php * Theme the more link * * - $plugin_type: the type of this plugin * - $tag_name : the tagname of this plugin */ ?>