Murau–Kreischberg - Válasszam, vagy ne válasszam? | SKI. C.U.L.T. -- skiculture
/** * @file * Returns the HTML for a node. * * Complete documentation for this file is available online. * @see https://drupal.org/node/1728164 */ ?>

Nem csak síelni kellemes, a kilátás is gyönyörű

Évek óta szervezek sítúrákat és ezek túlnyomó többségét Murau sípályáira Kreischbergre.
Hogy jó-e a terep vagy sem azt mindenki döntse el maga, egy biztos, nekem nagyon tetszik és jó itt dolgozni. Murau Steiermark tartomány egyik ékessége, Budapesttől kb. 450 km-re. Az út tehát könnyed öt órás autózással leküzdhető. Az utak pedig a legzordabb téli napokban is rendkívül jó állapotban vannak, folyamatos a tisztítás.


Ide vihetjük nyugodtan a kisebb-nagyobb gyerekeketSzállás tekintetében két lehetőség közül választhatunk: A Kreischberg lábánál található szállodák, az üdülőfalu vagy magánházak. Az utóbbiak hátránya, hogy a 2007 óta főleg egyhetes periódusra szeretik kiadni őket. A pályáktól kb. 4 km-re található Murau falu, ahol a négycsillagos szállodáktól a privát apartmanokig széles választékból válogathatunk. A „széles választék" azonban nem jelenti azt, hogy a szállásfoglalást az utolsó pillanatra hagyhatjuk. A terület rendkívül dinamikusan fejlődik, éppen ezért nagy a látogatottsága és nem csak a magyarok körében. Köszönhetően a sok magyar síelőnek, illetve a magyar tulajdonban lévő szállóknak, itt tényleg szeretik a magyarokat. A hüttében magyarul is olvashatjuk a menüt és a bérletpénztárban is van magyarul beszélő dolgozó.

A tanulópálya kabinos lifttel közelíthető megKreischberg sajátos mikroklímájának köszönhetően a szezon szinte minden évben időben elkezdődik. Ha a hó nem érkezik meg, akkor is elég hideg van ahhoz, hogy a hóágyúkkal gazdagon felszerelt pályarendszer fogadhassa a sportolni vágyókat december első, második hétvégéjétől majdnem március végéig. A terület a 0 perces sízőktől a profi tudásúakig mindenkinek ajánlható.

A tanulópálya kabinos lifttel közelíthető meg és ezzel le is lehet jönni a hegyről, és vannak kifejezetten gyermekpályák is Frédi-Béni, illetve Dínó figurákkal.(Sokak szerint e két pálya fogalom a sízés világában!) A pályák kellemes szélességűek és hosszúak. 2008-tól pedig egy kb. 3 km hosszú piros pályával is bővült a terület, amit egy modern hatüléses lift szolgál ki.

Gréta az ugróasztal ördögeAki nem az alpesi sí megszállottja, nyugodtan választhatja ezt a síterepet, nem kell egész nap a kocsmában kuksolnia. A hegyen sífuthat, tubingolhat, ugrálóasztalozhat, sőt Murauban uszodába is mehet.

Tulajdonképpen ide akár egy szál síruhában is érkezhet az ember. Akinek nincs saját felszerelése, nem kell otthon bérelnie. Közvetlenül a pálya aljában található a kölcsönző, ahol nagyon jó minőségű eszközök várják őket. A felszerelést azonban érdemes minél előbb kibérelni, mert az a sok ember miatt elhúzódhat, és ha oktatásra igyekszünk, „lecsúszhatunk" az elejéről.

A gyerekpályákon Tekintettel a hely népszerűségére, nem javaslom Kreischberget azoknak, akik a néptelen hegyoldalakat kedvelik. Február közepén pedig mindenképp érdemes a területet elkerülni, mert az osztrák iskolai szünetek miatt soha nem látott embermennyiség tolong a liftnél és a pályán is. Persze a sorbanállást kedvelőknek kifejezetten ajánlom! :-)

 

A hegy nem a legmonumentálisabb és a pályák összes hosszúsága sem több száz kilométer. Talán ezért is elsősorban hosszú hétvégére, négynapos túrákhoz javasolom a helyet! A helyi síiskolákban magyar oktatókat is szoktak alkalmazni, illetve több hazai síiskola is szervez ide utakat. Tehát ha megtetszett, lehet a neten keresgélni!

 

Pásztory Gábor
www.gyereksi.hu

/** * @file fb-social-plugin.tpl.php * Theme the more link * * - $plugin_type: the type of this plugin * - $tag_name : the tagname of this plugin */ ?>