Küldetésünk | SKI. C.U.L.T. -- skiculture
/** * @file * Returns the HTML for a node. * * Complete documentation for this file is available online. * @see https://drupal.org/node/1728164 */ ?>

Bárhogy ellenkezünk, senkit sem hagy békén a sors. A mi sorsunk a síelés; ha minden erőnkkel azon lennénk, hogy távol tartsuk magunkat tőle, akkor is beszippantana. Akkor meg miért ellenkezzünk? Ha gondolod, hagyd magad te is, és kövess minket a tél legmélyebb bugyraiba!

Sok időt szántunk arra, hogy a síoktatókat képezzük, mert reméltük, hogy ezáltal síelők ezreihez juthat el a fontos üzenet: ha valaki megtanul jobban síelni, kétszer annyira fogja élvezni.

Most változtattunk: többet szeretnénk közvetlenül találkozni a síelőkkel, mert nem csak a síoktatók érdemlik meg, hogy a legjobb szakemberek foglalkozzanak velük. A SKI C.U.L.T. elérhetővé szeretné tenni mindenki számára a legmagasabb szintű síoktatást, legyen az oktató vagy „csak” a síelés lelkes rajongója.

Kurzusainkon bárki részt vehet, javíthatja technikáját vagy egyszerűen élvezheti a közös síelést, a végzett vagy leendő szakemberek pedig fejleszthetik szaktudásukat. Egyesületeknek is szívesen nyújtunk sítechnikai háttértámogatást, de lehetőség van egynapos konzultációkra, vagy itthoni esti beszélgetésekre és elemzésekre. Amikor pedig nem síelünk, akkor is síelünk: nem tud úgy elmúlni napunk, hogy ne elemezzük a mozgásokat, tanulmányozzuk a háttértudományokat vagy éppen ne szakirodalmat olvassunk.

Meggyőződésünk, hogy a téli sportok mindenképpen varázslatosak. Ritka az a helyzet, amikor egy varázslatos dolgot még szebbé lehet tenni. Pedig a síelés ilyen: minél jobban megtanuljuk, annál több élvezetet okoz. Gyönyörű dolog biztosan siklani egy jól előkészített pályán, de nem hasonlítható össze azzal, amikor magasabb szinten uraljuk a léceket, vagy amikor egyre többféle sítechnika közül válogathatunk.

Ha szeretünk valamit, illik megtisztelni azzal, hogy igényesek vagyunk vele szemben. A SKI C.U.L.T. alapvető célja az, hogy minden síelőben felébressze az igényességet. Nem az a célunk, hogy minden síelő csak velünk síeljen; megelégszünk azzal, hogy legyen annyira igényes magával szemben, hogy rendszeresen fejleszti a tudását. Örülünk annak, ha gondosan kiválasztja, kitől és mit tanul a sípályákon, nem vesz a lábára alkalmatlan vagy balesetveszélyes felszerelést. A SKI C.U.L.T. lehetőségei korlátozottak, de ebben biztosan tud segíteni: a tanulni vágyóknak az igényességben és a jó szaktudás megtalálásában, a szakembereknek pedig a jól működő, hatékony és hosszú távon megbízható módszerek elsajátításában.

Jobbak vagy többek vagyunk-e más síiskoláknál vagy síoktatóknál?
Nem: sok síoktató tőlünk tanulta a szakmája alapjait, és sokan közülük továbbfejlesztették ezt a tudást. Rengeteg, kítűnő síoktató dolgozik a piacon, akik megbízható minőségben oktatnak.
Igen: a legtöbb síoktató azt a szaktudást használja, amelyet a képzés során megtanult, és amelyet a munkája és továbbképzései során továbbfejlesztett. 
Kevés olyan oktató van, aki nemcsak alkalmazza a kész tematikákat és módszertanokat, hanem részt vesz a kidolgozásukban, teljes egészében átlátja a rendszert. Mi a SKI C.U.L.T. rendszerében képesek vagyunk erre, és szeretnénk minél több szakembert bevonni is ebbe a rendszerbe, hogy közösen tegyük élővé és egyben elérhetővé midenki számára, aki jobban szeretné élvezni a síelést.

/** * @file fb-social-plugin.tpl.php * Theme the more link * * - $plugin_type: the type of this plugin * - $tag_name : the tagname of this plugin */ ?>