Két és fél év után térhet vissza Lizeroux | SKI. C.U.L.T. -- skiculture
/** * @file * Returns the HTML for a node. * * Complete documentation for this file is available online. * @see https://drupal.org/node/1728164 */ ?>

Julien Lizeroux szeretne Szocsiban rajthoz állniUtoljára 2011 januárjában, a kitzbüheli szlalom versenyen vett részt Julien Lizeroux, de a 33 éves francia soha nem adta fel a reményt. Most végre felépült térdsérüléséből, így ismét elindulhat a Világ Kupában.

Még 2005 januárjában bal térdében elülső keresztszalag-szakadást szenvedett Lizeroux. Francia orvosok beavatkozását követően fájdalmas és hosszú rehabilitáció várt rá, de másfél évet követően ismét rendesen edzhetett és versenyezhetett egészen 2010-ig. Ugyan a veterán síelő mindig nagyon gondosan figyelt a térdére, folyamatosan járt kezelésekre, de 2010 nyarán a felkészülési időszakban rosszabbodott térde állapota.

„Kettőezer tizenegy januárjában már annyira fájt a térdem, hogy nem voltam képes a síelésre” – emlékezett vissza Lizeroux, aki a fisalpine.com-nak adott interjút. „Több vizsgálat után az orvosok azt mondták, nincs más megoldás csak a műtét. Nem volt más választásom, ismét operáció várt rám, amit megint egy nagyon hosszú rehabilitáció követett, ráadásul hat hónap után az MRI vizsgálatok még mindig nem mutattak jó eredményeket.”

„Ekkor úgy éreztem, nincs megoldás rá. Felix Neureuthernek köszönhetően kapcsolatba léptem az orvosával, akinek a felügyelete alatt hosszú kezelések, műtét, gyógytornák és rehabilitáció várt rám, de ismét sílécet csatolhattam a lábamra.”

Lizeroux májusban kezdett el ismét edzeni csapatával, és bár egy-két gyakorlatot az elején nékülöznie kellett, mára minden rendben van a térdével, társaihoz hasonlóan 100 %-os edzésmunkát végez. Júniusban Korzikán majd Albertville-ben edzőtáborozott, a múlt hónapban pedig már a sílécek is előkerültek. Ugyan még nincsenek komolyabb tervei a franciának, de a finnországi Leviben már szeretne elindulni szlalomban.

Természetesen az olimpia is szóba került, és bár Leziroux tudja, hogy kevés esélye van bekerülnie hazája válogatottjába, nem adja fel, minden versenyen a lehető legjobbat akarja kihozni magából, bizonyítva ezzel a kétkedőknek.

A sportfogadás piacain fellelhető oddsok alapján ismét Marcel Hirscher a favorit az alpesi Világ Kupában, de a fogadási tippek Aksel Lund Svindalt és Ted Ligetyt sem írják le.

/** * @file fb-social-plugin.tpl.php * Theme the more link * * - $plugin_type: the type of this plugin * - $tag_name : the tagname of this plugin */ ?>