Élete legjobb eredményét érte el Gyarmati Panka az Új-Zélandi világkupán | SKI. C.U.L.T. -- skiculture
/** * @file * Returns the HTML for a node. * * Complete documentation for this file is available online. * @see https://drupal.org/node/1728164 */ ?>

Gyarmati Panka ugrás közbenÉlete legjobb eredményével zárta a hétvégi FIS világkupát Magyarország legeredményesebb snowboardosa, Gyarmati Panka, aki extrém időjárási körülmények között: ködben, rendkívül rossz látási- és pályaviszonyok mellett megugrotta hátraszaltóját és új trükkjét, így végül olimpiai- és világbajnokokat maga mögé utasítva a 10. helyen végzett. Az egri sportoló teljesítményével a 29. helyre lépett előre a női világranglistán. 

Elképesztő időjárási körülmények között rendezték meg a hétvégén az Új-Zélandi FIS snowboard slopestyle világkupát. A sűrű köd miatt a férfiak versenyét lefújták, de a női mezőny elindult. Panka a rossz látási viszonyok és a jeges pálya ellenére megugrotta a népszerű hátraszaltóját és az új trükkjét, az ún. frontside 540 dupla shifty-t. Ezzel a nívós mezőny 10. helyén végzett, olimpiai- és világbajnokokat megelőzve.

„Nagyon rossz volt az időnk végig, a köd sem könnyítette meg a helyzetünket, gyakorolni is alig volt lehetőség. Ám végül megtartották a lányok versenyét és tizedik lettem! Sokat jelentett, hogy a versenyre velem utazott a korábbi tanárom és jelenlegi osztrák edzőm is. Most nagyon boldog vagyok, ráadásul egy kicsit még élvezhetem a nyarat is” – mondta az OTP Junior által támogatott snowboardos, aki eredményével a női világranglista 29. helyére ugrott elő.

A hétvégi világkupa nagyon fontos állomás volt a téli olimpiai kvalifikációban. A sportoló ezután év végén, Amerikában bizonyíthat, s ha eredményével bekerül a világranglista 24 legjobbja közé, akkor részt vehet a XXII. Téli Olimpiai Játékokon, Szocsiban.

/** * @file fb-social-plugin.tpl.php * Theme the more link * * - $plugin_type: the type of this plugin * - $tag_name : the tagname of this plugin */ ?>